Löpning

I Svartbäcksmåla finns många stigar och leder i varierande längd och karaktär. Lederna går till stor del i Svartbäcksmåla naturreservat som har en unik naturmiljö formad av inlandsisen som släppte sitt grepp för cirka
18 000 år sedan.  Här kan du springa på väl skyltade motionsspår eller kanske ge dig ut och utforska alla de ouppmärkta stigarna i skogen och skapa din egen unika löprunda. I Svartbäcksmåla finns något för alla.

Motionsspår

2,5 km (belyst), 5 km, 5 km (kuperat) & 10 km

Traillöpspår

5 km – Här kan du springa rakt ut i terrängen, över stock och sten. Leden är märkt med rosa skyltar med texten ”TRAIL”, pilar i samma färg samt med rosa färgmarkeringar runt träden.
Leden är skyltad åt båda håll

Naturstigen

2,2 km – Naturstigen går genom varierande natur och längs vägen finns tio skyltar med information om de speciella natur- och kulturvärdena i området.

Grönmoleden

7 km – Grönmoleden går från Svartbäcksmåla och vidare till Pukeberg för att sedan fortsätta över Thebacken och upp runt Linnéasjön och Joelskogen för att sedan vända tillbaka igen mot Svartbäcksmåla. På vägen passeras även Qvarnaslät hembygdsgård.