MTB/Stigcykling

I Svartbäcksmåla aktivitetsområde satsas det mycket på mountainbike. Du kan testa dina kunskaper både ute på olika leder i terrängen, på vår pumptrackbana som återfinns vid stora parkeringen eller vår nya teknikbana.

MTB-leder

Idag finns tre mountainbikeleder i Svartbäcksmåla. Lederna är tydligt skyltade och finns uppmärkta på en karta i anslutning till parkeringen. Alla leder utgår ifrån stora parkeringen och går i enkelriktade loopar så att du kommer tillbaka till startpunkten. Lederna sammanfaller på vissa sträckor med motionsspår i området och här är det viktigt att du visar hänsyn till övriga motionärer. Påkalla uppmärksamhet vid omkörningar, använd gärna ringklocka, och sakta ned när du passerar.

Ledkarta MTB – PDF (8 MB)

Såhär ser skyltarna ut som du kommer att följa:


OBS! Begränsad framkomlighet på MTB-led 1

Framkomligheten på MTB-led 1 (röd) är just nu begränsad närmast bostäderna i Hanemåla då Nybro kommun håller på att anlägga nya tomter i detta område. Leden kommer under hösten 2019 att dras om för att lösa detta. Tills vidare hänvisar vi cyklister till grusvägen längs S:t Sigfridsån.

Pumptrack

I pumptracken är syftet att du genom pumpande rörelser tar dig upp och ned för små kullar som ger fart. Målet är att ta sig runt utan att behöva trampa. Banan passar alla åldrar och det finns belysning för dig som vill cykla när mörkret lagt sig.

Filmklipp – Pumptrackbana

Tre nya MTB-leder

Under 2019 anlägger Nybro kommun tre nya MTB-leder i Svartbäcksmåla. I samband med detta kommer alla skyltar att bytas ut till en gemensam regional skyltning inom samarbetet Biking South East, med unika namn på alla leder och gradering av ledernas svårighetsgrad. Vi utvecklar även en tydligare startpunkt vid den stora parkeringen med nytt kartmaterial och  information.

Teknikbana

I tallskogen mellan Pukebergsvallen och Grönmovallen hittar du vår nya teknikbana där du kan träna dina färdigheter. Här hittar du bland annat drop, trappa, stenkista, krypfartshinder och vippbräda. Några anläggningsmoment återstår och skyltning samt kartmaterial kommer framöver men det går bra att provcykla redan nu. Officiell invigning hösten 2019.

Flowtrail 

Sydöst om slalombacken hittar du vår nya flowtrailbana, som är en ny del av MTB-led 2. Banan är i stort sett klar men invigs officiellt under hösten 2019. Skyltning och kartmaterial kommer framöver. Välkommen att provcykla redan nu!